Toate cele 17 state din zona euro au înregistrat scăderi economice

UECele 17 state din zona euro au intrat si mai mult in recesiune in ultimul trimestru al anului trecut, conform unei estimari preliminare publicate joi de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat), transmite AP citat de Agerpres.
Produsul Intern Brut al zonei euro a inregistrat o scadere de 0,6% in trimestrul patru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea, o scadere mai mare decat declinul de 0,4% anticipat de analisti. Toate marile economii ale zonei euro (Germania, Franta, Italia si Spania) au inregistrat o scadere economica la finele anului trecut.

De asemenea, Uniunea Europeana (UE 27) a inregistrat si ea o contractie a PIB de 0,5% in trimestrul patru comparativ cu trimestrul trei, dupa un avans modest de 0,1% in trimestrul al treilea. In schimb, Romania alaturi de statele baltice, Bulgaria si Slovacia, sunt statele care au inregistrat o crestere a PIB.

In cazul Romaniei, potrivit datelor prezentate joi de Institutul National de Statistica (INS), Produsul Intern Brut a crescut cu 0,2%, in 2012, comparativ cu anul precedent. Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) estimau, recent, ca Romania va inregistra anul acesta o crestere economica in jurul a 1,5%, dupa ce in 2012 cresterea a fost aproape de zero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = 7